Scoala de stewardese in Romania

Category zboruri

Omul de afaceri Silviu Prigoana a deschis in Romania o scoala privata pentru insotitori de bord prin intermediul firmei sale Fly Level, cu o investitie de aproximativ 40.000 euro. Pentru urmatorii 2 -3 ani, planurile firmei includ de asemenea investitii de 5 milioane de euro intr-o scoala de pilotaj, in acest sens existand planuri de colaborare cu compania low-cost Blue Air si cu operatorul Tarom.

''Avioanele au devenit o necesitate acum'', isi motiveaza Silviu Prigoana investitia. Scoala de insotitori de bord va avea opt profesori si va putea oferi cursuri unui numar de maximum 70 de cursanti anual.

"Vor fi organizate trei cursuri, primul fiind cel teoretic, care va costa 1.500 de euro si se va desfasura pe o perioada de zece saptamani. Ulterior, cursantii vor face practica la companiile Tarom si Blue Air, cu care colaboram, costul cursurilor fiind de 1.500 de euro. Ultimul vizeaza cursuri la un simulator de zbor de la Sofia, singurul din zona, costul fiind de 250 de euro", a declarat  Nicu Berla, actionar la Fly Level.
 
Firma Fly Level a fost infiintata de Prigoana in 2007 si a avut in 2008 afaceri de 1.7 milioane euro. Aceasta realizeaza  lucrari de mentenanta pentru sectorul aerian, zboruri de agrement si inchirieri de aeronave.
 
Cat despre cei doi operatori aerieni care si-au anuntat planurile de colaborare cu scoala de stewardese - Blue Air si Tarom, acestia s-au clasat in 2009 in topul companiilor aeriene de pe piata romaneasca.
Compania low-cost Blue Air  isi propune anul acesta sa-si creasca afacerile cu 30% si sa depaseasca 2.2 milioane de bilete de avion vandute.
Tarom a inregistrat in 2009 pierderi de aproximativ 21 milioane euro, dar pentru 2010 isi propune revenirea pe profit.